Vistas aknu krēms
Jump to navigation
Jump to search
Vistas aknu krēms | |
---|---|
![]() | |
{{#TwitterFBLike:|small|like}} | |
Daudzums: | 6 personām |
Laiks: | 30 minūtes + 12h marinēt |
Sastāvdaļas
- 200g notīrītas vistas aknas
- 1 lauru lapa
- ½tk kadiķa ogas
- 1/8 l sarkanvīns
- 1 mazs sīpols
- 1 selerijas kāts
- 1 burkāns
- 2 ēk olīveļļa
- 1 ēk sviests
- 2 ēk tomātu pasta
- ½ citrona miza (norīvēta)
- 3..4 ēk kapāti pētersīļi
- 1 ēk kaperi
- 1 ēk sviests
- sals, pipari
- citrona sula
- grauzdiņi
Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti
Gatavošana
Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķa ogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas.
Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta.
Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas pievieno dārzeņiem, apcep.
Marinādē iemaisa tomātu pastu, pievieno aknām, sautē 10 minūtes. Pievieno citrona mizu, ļauj visam nedaudz atdzist.
Masu kopa ar pētersīļiem, kaperiem, 1 ēk sviesta ļoti smalki samaļ virtuves kombaina vai ar citu piemērotu mašīnu.
Virco ar sāli, pipariem un citronu sulu.
Servē ar baltmaizes grauzdiņiem.