Vistas aknu krēms

No ''Mana virtuve''
Jump to navigation Jump to search

Vistas aknu krēms
Kein Bild.png
{{#TwitterFBLike:|small|like}}
Daudzums: 6 personām
Laiks: 30 minūtes + 12h marinēt

Sastāvdaļas

Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti

Gatavošana

Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķa ogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas.

Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta.

Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas pievieno dārzeņiem, apcep.

Marinādē iemaisa tomātu pastu, pievieno aknām, sautē 10 minūtes. Pievieno citrona mizu, ļauj visam nedaudz atdzist.

Masu kopa ar pētersīļiem, kaperiem, 1 ēk sviesta ļoti smalki samaļ virtuves kombaina vai ar citu piemērotu mašīnu.

Virco ar sāli, pipariem un citronu sulu.

Servē ar baltmaizes grauzdiņiem.