Vista mandelēs

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Vista mandelēs
Kein Bild.png
Daudzums: 4 personām
Laiks: 50 minūtes

Sastāvdaļas

Gatavošana

Rozīnes pārlej ar vīna etiķi un atstāj uz 15 – 20 minūtēm.

Uz grilpannas vai cepeškrāsnī apcep papriku tā, lai miziņa nomelnē. Liek polietilēna maisiņā uz 5 minūtēm, tad noņem miziņu un iztīra sēklas, izgriežot sēklotni. Sagriež strēmelēs.

Kus-kusu pārlej ar verdošu ūdeni un liek uz uguns uz 2 minūtēm, pievienojot 1 ē.k. olīveļļas.

Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos un liek uz sieta, lai notek liekais šķidrums.

Šalotes sīpolus smalki sagriež. Karstā pannā ielej 2 ēd.k. olīveļļas un tur uz 1 minūti liek sīpolus. Tad virsū sīpoliem liek vistas filejas. Cep vistas filejas neapgriežot no katras puses 10 minūtes. Gatavo vistu sāla un piparo un sagriež gabaliņos.

Tomātus sajauc ar rozīnēm, tās iepriekš nospiežot, pipariem un rupji sagrieztiem pētersīļiem, pievieno 3 ēd.k. olīveļļas un 1 ēd.k. riekstu eļļas, sāla un piparo. Iegūto marinādi uz ½ stundu liek ledusskapī.

Lielā bļodā samaisa kus- kusu, vistas gabaliņus un iegūto marinādi, virsū uzkaisa mandeles.