Taškentas plovs

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Taškentas plovs
Plovs.jpg
Daudzums: 4 personām
Laiks: 2 stundas

Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti

Gatavošana

1 lielu sīpolu
sagriež pusgredzenos. Čuguna katliņā ielej eļļu (nevajag skopoties), sakarsē. Sīpolus lēnām apcep zeltainus. Kamēr cepas sīpoli,
500g jēra vai liellopa gaļu
sagriež palielos gabalos, liek klāt sīpoliem un apcep. Kamēr cepas gaļa,
500g burkānus
sagriež stienīšos. Kad gaļa apcepusies, pievieno burkānus. Turpina cept. Pielej
600ml ūdeni,
sāli, vāra vidējā karstumā. Pēc 10 minūtēm
500g rīsu
nomazgā, uzkaisa 1ēk sāli, aplej ar verdošu ūdeni, labi samaisa, lai sāls izšķīst. Ļauj 30 min uzbriest. Zupai pievieno garšvielas:
2 ēk rozīnes,
2ēk izmērcētus turku zirņus
1/2tk krusta ķimenes
1tk kurkumas pulveri
nedaudz safrānu,
visu labi samaisa, ļauj īsi uzvārīties. Pa to laiku rīsus ieber sietā, ļauj notecēties. Pēc pāris minūtēm rīsus vienmērīgi izdala pa virsu gaļai un dārzeņiem, nemaisa, tikai izlīdzina.
no 1 galviņas ķiploka
nodala pāris daiviņas. Daiviņas un atlikušo galviņu ar visu mizu iegremdē rīsos. Tālākais process ir balstīts vairāk uz izjūtām: ja ir daudz ūdens virs rīsiem, tad vāra bez vāka, ja maz ūdens, tad ar vāku. Kad ūdens virs rīsiem vairs nav redzams, visu labi apmaisa, turpina vārit, līdz rīsi gatavi. Mitrumu regulē ar vāku.

Servē lielā traukā un visi kopīgi ēd ar karotēm no lielā trauka.

Praktiska ideja

Ļoti praktiski ir plovu gatavot kopā ar korejiešu burkānu salātiem. Rīvējot burkānus salātiem, pāri paliek atgriezumi, ko nevar sarīvēt. Šos atgriezumus izmanto plovam.

Foto - recepte