Polenta (kukurūzas biezputra)

No ''Mana virtuve''
Jump to navigation Jump to search


Polenta (kukurūzas biezputra)
Kļūda, veidojot sīktēlu: Trūkst faila
{{#TwitterFBLike:|small|like}}
Daudzums: 4 personām
Laiks: minūtes

Sastāvdaļas

  • 250 g kukurūzas putraimu
  • 1 l ūdens
  • sāls
  • 150 g Fontika siers
  • 100 g sviests.

Gatavošana

Uzvāra ūdeni un pieber sāli. Nepārtraukti maisot ar koka karoti ūdenim pieber kukurūzas putraimus. Kad biezputra uzvarījusies, samazina uguni un 45 minūtes turpina vārīt, nepertruakti maisot.

Kad polenta sāk atlekt ni katla malām, tai pievieno sasmalcinātu sieru un pusi sviesta. Pārējo sviestu sabrūnina un pārlej pasniedzot.