Picas mīkla

No ''Mana virtuve''
Jump to navigation Jump to search

Picas mīkla
Kein Bild.png
{{#TwitterFBLike:|small|like}}
Daudzums: 6 personām
Laiks: 40 minūtes + raudzēt

Gatavošana

1tk sauso raugu
sajauc ar
1/2 tk cukura
un
1/4 US cup (60 ml) silta ūdens,
liek 40° ūdens peldē un ļauj 10 minūtes rūgt.
150 g kviešu milti (pēc vācu nomenklatūras typ 550)
un
50 g kviešu milti (pēc vācu nomenklatūras typ 405)
iesijā bļodā. Maisot pielej klat
1/3 US cup (80 ml) ūdeni
un rauga ūdeni, mīca. Pievieno
20 ml olīveļļu
turpina mīcīt apm. 20 minūtes, līdz mīkla saspiežot starp pirkstiem līdzinās ausu ļipiņām.

Miklu piesedz ar mitru dvieli, liek uz 1 stundu 30° cepeškrāsnī vai 40° ūdens peldē. Kad mīkla dubultojusies, sadala uz pusēm, izveido apaļu bumbu, liek plastmasas maisiņā vai ietin pārtikas plēve un liek uz pus dienu nogatavoties ledusskapī.

Miltu tipi

typ 550 miltiem ir vairāk minerāļu, tie nav baltākie milti.