Pīle à l'orange

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Pīle à l'orange
EnOr08.JPG
Daudzums: 2 personām
Laiks: 1 diena marinēt, 20 minūtes

  • Ļoti vienkārša recepte, izdodas vienmēr
  • Receptei vajag marmelādi ar daudz pektīna un augļu gabaliņiem. Parasti lētās marmelādes satur daudz pektīna.

1. diena

1 Pīles fileju
atbrīvo no liekajām tauku malām. Ādu sagriež 7x7 mm (ar asu nazi).
100 ml Apelsīnu marmelādi,
un
100 ml japāņu sojas mērci
(vēlams ar reducētu sāls daudzumu (gen-en)) sajauc plastmasas maisiņā, liek klāt pīles fileju, no maisiņa izspiež gaisu, noslēdz. Ļauj pa nakti ievilkties.

2. diena

Cepeškrāsni sakarsē uz 180°C. Pīles fileju izņem no maisiņa, atbrīvo no apelsīnu gabaliem. (Marinādi vēl vajadzēs!) Palielā karstumā fileju pannā apcep vispirms no ādas puses, tad no otras puses. Uzmanīgi, var ātri piedegt! Kad fileja ir smuki brūna, tai ļauj 12..15 minūtes cepeškrāsnī nogatavoties (āda virspusē). Pa to laiku marinādi pannā vai katliņā reducēt līdz biezai mērcei.
Pīli sagriež šķēlēs, servē. Kā piedeva lieliski garšo Gratinēti kartupeļi.

Foto - Recepte