Gaspačo

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt


Gaspačo
Kein Bild.png
Daudzums: 4 personām
Laiks: minūtes

Sastāvdaļas

  • 4 lieli tomāti
  • 1 gl sasmalcinātu zaļo bulgāru piparu
  • 1 gl sasmalcinātu dzelteno bulgāru piparu
  • 1 gl smalki sagrieztu gurķu
  • ½ gl sagriezts saldais sīpols
  • 1 tējk. smalki sagriezts čili pipars
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 – 6 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sauja sasmalcinātu lociņu
  • ½ gl sasmalcinātu seleriju
  • ½ ēd.k. sāls
  • 2 cieti novārītas olas.

Gatavošana

Tomātus nopalusē ar verdošu ūdeni, noņem miziņu un smalki sagriež. Virtuves kombainā vai blenderī līdz biezeņa konsistencei sasmacina tomātus, ½ gl zaļo piparu, ½ gl dzelteno piparu, ½ gl gurķu, ½ gl seleriju, ¼ gl sīpolu, ½ tējk. čili, 2 ķiploka daiviņas kopā ar olīveļļu, tad sāla. Parsedz ar vāku un liek uz 1 studu ledusskapī. Pārpalikušos dārzeņus un sasmalcinatas olas pievieno zupai ka piedevas.