Viktuāra šokolādes kūka bez miltiem

No ''Mana virtuve''
(Pāradresēts no Gâteau Victoire)
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Viktuāra šokolādes kūka bez miltiem
Gâteau-au-chocolat.jpg
Daudzums: 8-12 personām
Laiks: 45 minūtes + labi atdzesēt vairākas stundas vai līdz nākošajai dienai

Sastāvdaļas

Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti

Gatavošana

Formu izsmēre ar sviestu, ieber miltus, grozot formu miltus vienmērīgi izklāj, liekos miltus izber, viegli uzsiti formu izkrata.

Cepeškrāsni uzkarsē.

Mīkla

Olas labi saputo ar cukuru smalkās un stingrās putās.

Krējumu uz lēnas uguns uzkarsē, ieber skapātu šokolādi, maisot izkausē.

Olu masā ar karoti vai silikona špāteli iemaisa sokolādes masu. Masu var mierīgi maisīt, jo ilgāk maisīta, jo sulīgāka kūka. Ja maisa mazāk, tad būs gaisīgāka, vairāk pacelsies cepot. Jebkurāgadījumā jāmaisa vismaz tik ilgi, kamēr iyveidojas viendabīga masa.

Masu lej formā, formu pāris reizes nomet uz galda no 5cm auugstuma. Tā no mīklas var izsist lielos burbuļus.

Cep, pēc kādām 20 minūtēm var parbaudīt ar koka irbuli. Cep, kamēr nelīp mīkla pie irbuļa.

Labi atdzesē, var servēt ar putukrejumu, putukrējumu ar apelsīnu liķieri.