Filadelfijas siera kūka

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Filadelfijas siera kūka
Kein Bild.png
Daudzums: 12 personām
Laiks: 45 minūtes + labi atdzesēt vairākas stundas vai līdz nākošajai dienai

Sastāvdaļas

Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti

Gatavošana

Mīkla

Cepumus smalki sadrupina (gandrīz kā miltus).

No cepumiem un sviesta [un kakao] pagatavo mīklu. Tortes formu ieziež ar sviestu (vai labāk: malu ieziež ar sviestu, bet pamatni pārklāj pāri malām ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež).

Mīklu vienmērīgi izrullē formā. Ļoti noder mazais rullītis no silikona.

Pildījums

Sieru, cukuru, olas, miltus [un vaniļu] samaisa viendabīgā masā. Siera masu, izberžot caur sietu, liek uz mīklas, izlīdzina.

Cep apm. 30 minūtes. Cepšanas laikā no formas var pilēt izkusis sviests. Varbūt kaut ko vajadzēs palikt apakšā, lai uzķertu taukus. Ja forma blīva, varbūt nekas nepilēs.

Kārtīgi atdzesē.

Piezīme: mīkla turēsies kopā arī ar mazāk sviesta, bet tad mitrums no pildījuma varētu sasūkties mīklā.

Variants

Uz mīklas saliek piciņas karamelizēto kondensēto pienu.

Foto - recepte