Boloņjas mērce
Jump to navigation
Jump to search
Boloņjas mērce | |
---|---|
![]() | |
{{#TwitterFBLike:|small|like}} | |
Daudzums: | 4 personām |
Laiks: | 30 min sagatavošana + 3-4 h vārīšana |
Gatavošana
- Mērci var gatavot iepriekš lielā daudzumā un iesaldēt.
- 1 sīpolu,
- 1 burkānu,
- 1 kātuselerijas
- rupji sakapā un sautē
- 4 El olīveļļā
- un
- 40 g sviestā .
- Pievieno
- 350g liesu maltu liellopa gaļu
- un karsē, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Pielej
- 1/2 gl. sarkanvīna
- strauji uzkarsē, ļauj vīnam iztvaikot.
- 3 ēk tomātu pastas
- izšķīdina
- 1 kausā liellopa buljona
- un pievieno gaļai un dārzeņiem. Pielej vēl buljonu, lai visa masa būtu slapja, bet ne pārāk šķidra. Vāra uz mazas liesmas 3-4 stundas (pa retam apmaisa), līdz iegūst tumīgu mērci un dārzeņi ir izšķīduši. Pēc vajadzības pielej buljonu. Beigās virco ar sāli un pipariem pēc vajadzības.
PS: Ja iespējams, jālieto veca lopa gaļa ar intensīvu garšu (lops vecs, ne gaļa). Ja tāda nav pieejama, tad uz beigām pieliek smalki sagrieztu bekonu, kūpinātu cūkgaļu.