Boloņjas mērce

No ''Mana virtuve''
Jump to navigation Jump to search

Boloņjas mērce
Spaghetti Bolognese.jpg
{{#TwitterFBLike:|small|like}}
Daudzums: 4 personām
Laiks: 30 min sagatavošana + 3-4 h vārīšana

Gatavošana

  • Mērci var gatavot iepriekš lielā daudzumā un iesaldēt.
1 sīpolu,
1 burkānu,
1 kātuselerijas
rupji sakapā un sautē
4 El olīveļļā
un
40 g sviestā .
Pievieno
350g liesu maltu liellopa gaļu
un karsē, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Pielej
1/2 gl. sarkanvīna
strauji uzkarsē, ļauj vīnam iztvaikot.
3 ēk tomātu pastas
izšķīdina
1 kausā liellopa buljona
un pievieno gaļai un dārzeņiem. Pielej vēl buljonu, lai visa masa būtu slapja, bet ne pārāk šķidra. Vāra uz mazas liesmas 3-4 stundas (pa retam apmaisa), līdz iegūst tumīgu mērci un dārzeņi ir izšķīduši. Pēc vajadzības pielej buljonu. Beigās virco ar sāli un pipariem pēc vajadzības.

PS: Ja iespējams, jālieto veca lopa gaļa ar intensīvu garšu (lops vecs, ne gaļa). Ja tāda nav pieejama, tad uz beigām pieliek smalki sagrieztu bekonu, kūpinātu cūkgaļu.