Apple crisp ar mandeļu drumstalām

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Apple crisp ar mandeļu drumstalām
AppleCrisp.jpg
Daudzums: 6-8 personām
Laiks: 1 Stunda

Sastāvdaļas

Nepieciešamie trauki, rīki vai instrumenti

Gatavošana

Ābolus nomizo, sagriž kubiņos.

Uz pannas uzber cukuru, pieliek sviestu, cukuru sabrūnina, pieber ābolus, strauji apmaisa, drusku kanēli (tā, lai tikai var uzminēt, nevis sagaršot!), saute uz lielas uguns, kameer āboli daļēji savārījušies. Lielākajai daļai jāpaliek veseliem, gabalos.

Formu izsmērē ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru, apakšā izlīdzina ābolus, pa virsu saber drumstalas, cep 180° apm. 40 minūtes.

Servē karstu vai aukstu ar nesaldinātu putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Variants (sk. bildi)

Formas apakšā plānā kārtā ieber daļu drumstalas, izlīdzina, pierullē kā mīklu. 10 minūtes 180° cep, tālāk pa virsu liek ābolu masu, drumstalas, cep gatavu. Ja ir 6cm cepamie gredzeni (vai čaklums taisīt gredzenus no cepamā papīra vai folijas), tad var cept atsevišķas kūciņas.

Foto recepte