Ananasu salāti ar sieru

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Ananasu salāti ar sieru
Kein Bild.png
Daudzums: 4 personām
Laiks: minūtes

Sastāvdaļas

  • 300 g konservētu ananasu
  • 1 selerijas sakne vai 2 āboli
  • 1 gl svaigu vai saldētu ķišu bez kauliņiem
  • 100 g valriekstu kodolu
  • 200 g Gaudas siers.
  • Mērcei: 200 ml lakto vai baltā jogurta
  • ½ citrona sula
  • 1 tējk. cukurs
  • sāls.

Gatavošana

Mērcei traukā sajuc lakto vai jogurtu ar citronu sulu, sāli un cukuru. Seleriju sakni notīra un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Tad skaidiņas iejauc mērcē. Konservētos ananāsus nolej, ja tie ir ripiņās, sagriež sīkākos gabaliņos. Saldētos ķiršus atlaidina un notecina sulu. Valriekstus sasmalcina. Sieru sarīvē vai sagriež plānās šķēlītēs. Visas sastāvdaļas sajauc ar mērci un seleriju, pirms pasniegšanas pievieno ķiršus. Salātiem ir savdabīga garša, ja vēlās baudīt ko tradicionālāku, selerijas saknes vietā ņem ābolus.