Aknu pastēte
Jump to navigation
Jump to search
Aknu pastēte | |
---|---|
Kļūda, veidojot sīktēlu: Trūkst faila
| |
{{#TwitterFBLike:|small|like}} | |
Daudzums: | 4 personām |
Laiks: | minūtes |
Sastāvdaļas
- 300 g vistu, cūku vai liellopa aknu
- 100 g sviesta
- 40 g rīvmaizes
- sīpols
- sāls
- rīvēts muskatrieksts
- malti melnie pipari
- šķipsniņa cukura
- 3 ēd.k. konjaka
- citrona miziņa
- 1 gl buljona
- ½ l piena aknu izmērcēšanai.
Gatavošana
Sīpolu notīra, sasmalcina un apcep ēdamkarotē sviesta.
Aknas pārlej ar pienu un vienu stundu mērcē, tad pienu nolej.
Aknas sagriež gabaliņos, apcep ēdamkarotē sviesta, tad pārlej ar buljonu. Pannai uzliek vāku un aknas sautē gatavas.
Aknas un sīpolus izmaļ caur gaļas mašīnu. Masai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, cukuru, rīvmaizi, tad visu samaisa un vēlreiz izmaļ. Pastēti liek katlā un izkarsē, pievieno citrona miziņu, palikušo sviestu un visu sajauc. Pastēti uzputo un pievieno konjaku.
Nelielas formiņas ieziež ar sviestu, piepilda ar pastētes masu, liek ledusskapī un pastēti atdzesē.
Pastēti pasniedz ar sendviču maizi, grauzdiņiem vai cepumiem un svaigiem zaļumiem.