Aknu pastēte

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Aknu pastēte
Chopped liver.jpg
Daudzums: 4 personām
Laiks: minūtes

Sastāvdaļas

Gatavošana

Sīpolu notīra, sasmalcina un apcep ēdamkarotē sviesta.

Aknas pārlej ar pienu un vienu stundu mērcē, tad pienu nolej.

Aknas sagriež gabaliņos, apcep ēdamkarotē sviesta, tad pārlej ar buljonu. Pannai uzliek vāku un aknas sautē gatavas.

Aknas un sīpolus izmaļ caur gaļas mašīnu. Masai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, cukuru, rīvmaizi, tad visu samaisa un vēlreiz izmaļ. Pastēti liek katlā un izkarsē, pievieno citrona miziņu, palikušo sviestu un visu sajauc. Pastēti uzputo un pievieno konjaku.

Nelielas formiņas ieziež ar sviestu, piepilda ar pastētes masu, liek ledusskapī un pastēti atdzesē.

Pastēti pasniedz ar sendviču maizi, grauzdiņiem vai cepumiem un svaigiem zaļumiem.