Čebureki

No ''Mana virtuve''
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Čebureki
Cebureki.JPG
Daudzums: 4 personām
Laiks: minūtes

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 gl miltu
  • 1,3 gl ūdens
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. augu eļļas
  • ½ tējk. sāls.

Pildījumam:

  • 700 g gaļas
  • 2 – 3 sīpoli
  • ½ gl ūdens
  • sāls
  • pipari
  • garšvielas pēc garšas
  • ½ gl ūdens vai 1 gl kefīra.
  • Eļļa cepšanai.

Gatavošana

Mīkla

Sālsūdenī ieliek sviestu un uzvāra, karsējot tūdaļ iemaisa pusglāzi miltu, rūpīgi izmaisa visus kunkuļus un atdzesē. Pievieno olu un samaisa. Pakāpeniski iemaisot atlikušos miltus, iejauc mīklu. Ja mīkla ir lipīga, piemaisa vēl nedaudz miltu. 1 stundu atstāj lai ievelkas. Pa to laiku 1 reizi izmīca ar rokām.

Pildījums

Pildījumam gaļu samaļ gaļas mašīnā, sīpolus sīki sagriež, samīca ar sāli, pipariem un garšvielām. Pievieno maltai gaļai. Pielej ūdeni vai kefīru. Visu rūpīgi samaisa.

Mīklu sadala gabaliņos galda tenisa bumbiņas lielumā, izrullē 1 cm biezus plācenīšus. Malto gaļu izlīdzina pa vienu plācenīša pusi, piesedz ar otru un malas saspiež kopā. Ar tases malu izrullē čebureku malas tā, lai nebūru plīsumu.

Katliņā ielej eļļu (2 – 3 cm), uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Čeburekus cep uz lēnas uguns no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni, vāku virsū neliek. Var cept arī uz pannas krietni mazākā eļļas daudzumā. Gatavam čeburekam ir jābūt delnas lielumā.